Алатки за анкета
 

Креирајте ги вашите прашалници и анкети на правилен начин со анкетната алатка на Examinare

Во анкетната алатка на Examinare можете да ги најдете сите типови на прашања кои се неопходни за совршена анкета. Нашите корисници не се оптоварени со технички информации, а анкетираните секогаш ќе знаат како да одговорат на Вашите анкети.

Пример за прашалник:
Компјутерска верзија (Smartphone/Tablet/Desktop)

Верзија за мобилен телефон (Wap/2G/3G)
 

Модули и интеграции на прашалникот

ДОСТАПНИ МЕТОДИ ЗА ОДГОВАРАЊЕ:

Прашања со повеќе одговори (1 точен одговор)

Најупотребувани во сите анкети и прашалници. Можат да бидат комбинирани со поле за текст со повратни информации со цел полесно обезбедување на информации.

Типично употребувани примери:

– Род
– Возраст
– Да и Не прашања
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Прашања со повеќе одговори (ниеден или неколку точни одговори)

Се употребуваат во најголем број од анкетите во кои сакате примателите да одговорат преку повеќе понудени можности. Examinare исто така бележи кога корисникот нема да пополни ништо така што Вие можете овој тип на прашања да ги означите како задолжителни.

Типично Употребувани Примери:

– Прашања за сервисот
– Прашања за користењето
– Одбирање опција
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Прашања со слободен текст (1 точен одговор е впишан)

Се употребуваат кога сакате примателот да одговори со пишување текст. Понапредна верзија на овој тип прашања е “Прашања со слободен текст (Повеќе одговори)”.

Типични примери за употреба:

– Напиши го твоето име
– Кажи ни што мислиш
– Зошто не би сакал/а…
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Osgood-скала (скала со дополнителни делови)

Osgood-скалата е најчесто употребувана во прашалници за брендирање и чувства. Идејата е да се постават различни чувства едни наспроти други. Чекорите во скалата можат да бидат регулирани помеѓу 2 и 7 поени.

Типично употребувани примери:

– Топло наспроти студено
– Весело наспроти здодевно
– Паметно наспроти глупаво
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Gradient скала

Се употребува во многу прашалници за услуги каде примателот треба да го оцени нивото на услуги во различни оддели. На пример поддршка или наплата. Една gradient скала може да ја намали употребата од многубројни прашања, но исто така може да го нунапреди Вашиот прашалник за просечните корисници и во тој случај да го намали бројот на гласови.

Типично Употребувани Примери:

– Како ќе ги оцените нашите оддели : поддршка, наплата, техничка поддршка, оддел за продажба
– Според следниве фактори, како би ги оцениле нашите: цени, поддршка, овозможено време до решение, пријателски однос
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Инструкции

Инструкциите всушност не се тип на прашања, но се користат za да се внесе подетално објаснување на следните чекори и може да се користат во секој дел од прашалникот или анкетата.

Се користат за да објаснат:

– Следни чекори
– Како да размислуваш додека оценуваш прашања од Osgood или Gradient скалата
– Може да содржи општи информации
и многу повеќе.

Обиди се сега!

Прашања со слободен текст (Впишани се повеќе точни одговори)

Прашањата со слободен текст (впишани се повеќе точни одговори) се понапредна верзија на оригиналните прашања со слободен текст. Сите полиња може да се направат задолжителни или изборни и да помогнат во добивање информации од примателите.

Типично употребувани примери:

– Внеси: име, адреса, поштенски број и држава.
– Внеси го твојот сериски број и нашиот производ што го користиш за да пополниш барање за поддршка.
– Провери и корегирај ги своите податоци
и многу повеќе.

Обиди се сега!

ПРИМАТЕЛИ

Можете да ја исконтактирате Вашата публика преку сите можни канали за комуникација, како електрични уреди, веб страни или стандардна телефонска линија. Во зависност од спецификите на целната публика и Вашите бизнис цели, анкетите што ги испраќате може да бидат приватни или јавни.

Обиди се сега!

 

Јавни анкети и прашалници.

Користејќи ја функционалноста на јавните анкети, можете да ги споделувате Вашите прашалници преку линк на Вашата веб страна или на пример, преку вашиот месечен билтен. Собраните одговори во јавните анкети ќе бидат 100% анонимни.

Обиди се сега!

 

Приватни анкети и прашалници.

Користејќи ја функционалноста на приватните анкети, можете да испраќате покани до примателите преку личен e-mail или мобилен. Секоја покана ќе содржи персонален линк, а анкетната алатка на Examinare ќе се погрижи ниеден примател да не одговори два пати. Одговорите од приватната анкета може да се сведат до личноста која одговара, но може остане 100% анонимна во крајните извештаи.

Обиди се сега!

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Без разлика на количината на резултати од Вашата онлајн анкетата, анализата на одговорите се прави автоматски во исто време. Процесот на генерирање извештаи и репрезентација е интуитивен и лесен. Организиран е со различни методи за штедење време што се набројани подолу.

Обиди се сега!

 

Табели

Во Examinare, има различни табели што ќе Ви помогнат да добиете брзи одговори. Дали сте на состанок? Ви треба брз одговор? Користете ги нашите табели и ќе добиете одговори директно на Вашиот екран.

Обиди се сега!

 

Преглед на индивидуални гласови.

Со анкетните алатки на Examinare имате можност за лична детална проверка на секој глас како и комплетен извештај за резултатите. Резултатите може да бидат испечатени директно од областа за извештаи.

Обиди се сега!

 

Исклучување резултати.

Понекогаш може да добиете несериозни гласови во јавните анкети. Тоа се очекува бидејќи го споделувате линкот со сите и бидејќи работиме со луѓе. Но не грижете се, отворете го гласањето во Индивидуални гласови и притиснете “Исклучи”. Бројот на исклучени гласови е забележан во системот и може да биде вклучен во крајниот извештај.

Обиди се сега!

 

 

Експортирање резултати во MS Excel.

Дали сакате да ги имате резултатите во табеларна форма? Тогаш ќе ви се допадне нашата функција за експортирање во MS Excel. Со само едно притискање и неколку секунди ќе можете да ги видите резултатите на вашиот компјутер.

Обиди се сега!

 

Експортирање резултати во PDF-формат.

Дали ви треба детален извештај за анкетата? Влезете во вашиот профил во Examinare и притиснете PDF. Ќе добиете детален извештај со табели, „симнатЌ за неколку секунди. Анкетните алатки на Examinare Ви се постојано при рака.

Обиди се сега!

 

 

Експортирање резултати во SPSS.

Работите со SPSS? Тогаш можете да ги анализирате Вашите анкети со помош на SPSS преку само едно притискање со глувчето. Можете да симнувате датотеки со “.sav” и “.sps” формати.

Обиди се сега!БЕЗБЕДНОСТ

Ние во Еxaminare постојано внимаваме на Вашите повратни информации со наша помош. Имаме наjсовремено cutting edge SSL шифрирање и хостинг во безбедни центри за податоци. Но не запираме тука, бидејќи може да се додаде и IP блокирање на вашиот профил доколку сакате да се минимизира пристапот до администраторскиот дел.

 • SSL шифрирање;
 • IP блокирање на администраторскиот профил;
 • Безбедни центри за податоци со деноноќен надзор;
 • Бекап на секој час во случај да избришете нешто што сакате да вратите.

Прочитај повеќе

Приватноста е нашиот императив.

Нашиот пристап кон Вашата приватност како и приватноста на луѓето кои одговараат на Вашите анкети
е исклучително сериозен. Затоа не чуваме лични податоци за вашите приматели во колачиња или надвор од системот.
Ако сте загрижени за зачувување на податоци од чувствителна природа, можете да бидете сигурни дека не копираме податоци, освен за бекап, и подржуваме политика за необјавување податоци за сите клиенти, мали или големи. Доколку барате дополнителна безбедност во однос на ова прашање, можеме да потпишеме индивидуален договор за необјавување податоци веднаш откако ќе не' ангажирате за да ве консултираме.

Прочитај повеќеДизајн (начин на поставеност)

Што ги мотивира Вашите приматели да одговорат? Стилскиот дизајн или разбирливата функционалност? Со анкетните алатки на Examinare не морате да избирате! Ги имаме двете.
Лого, анкетни бои и форми, почетна страна, Ви благодариме страна, големина на фонт и многу други елементи за индивидуално дизајнирање. Препуштете и' се на фантазијата и направете анкета каква што сте замислиле без никакви органичувања.

Обиди се сега!

Вашето лично лого и индивидуален изглед на анкетата.

Употребете ги личното лого и графички стил со едно притискање на глувчето или бидете понапредни и користете ја нашата CSS функција за стилизирање на кодови. Ако го промените логото, можете да ги ажурирате сите анкети со промена на логото на едно место. Ако имате проекти кои имаат потреба од различни стилови, тогаш можете тоа да го користите одделно и еднакво лесно како Вашиот водечки стил во организацијата или проектот.

Обиди се сега!

Опишете ја Вашата анкета на почетната страна и завршете со „Благодарам“ страна.

Ако сакате да ја започнете анкетата со општи информации за целите на Вашата компанија, само активирајте почетна страница во Вашата анкета.

Препорачуваме користење на „Благодарам“ страна! Таа ќе се појавува секогаш кога ќе заврши некоја од анкетите и ќе биде поставена во секоја анкета.

Обиди се сега!

Слабиот вид Ве загрижува?

Со Examinare, можете да ја контролирате видливоста на буквите на екранот на компјутерот. Сите анкети имаат функции за слаб вид. Со едно притискање на глувчето може да се контролира текстот на сите анкети и да му се зголемува фонтот.

Обиди се сега!ЦЕЛОСНО ПРЕВЕДЕНИ И ЛОКАЛИЗИРАНИ АНКЕТИ И АНКЕТНИ АЛАТКИ.

Анкетните алатки на Examinare се преведени на повеќе од 25 јазици и можат да се користат со обете стилови на пишување- одлево кон десно и десно кон лево. Наведените јазици се активни во нашите алатки и може да се користат во секој профил на Examinare.

 • Македонски (Macedonian)
 • Swedish (Svenska)
 • English US (English US)
 • Icelandic (Icelandic)
 • English UK (English UK)
 • German (Deutsch)
 • Thai (ไทย)
 • Norweigan (Norsk)
 • Danish (Dansk)
 • French (Français)
 • Spanish (Español)
 • Japanese (日本語)
 • Simplified Chinese (简体中文)
 • Arabic (العربية)
 • Russian (Русский)
 • Portuguese (Português)
 • Portoguese Brazil (Portuguese BRAZIL)
 • Hindi (हिंदी)
 • Filipino (Tagalog)
 • Finnish (Suomi)
 • Dutch (Nederlands)
 • Italian (Italiano)
 • Polish (Polski)
 • Hebrew (עברית)
 • Ukrainian (Українська)
 • Greek (Ελληνικα)
 • Turkish (Türkçe)
 • Lithuanian (Lietuvos)
 • Czech (Czech)
 • Afrikaans (Afrikaans)
 • Estonian (Estonian)
 • Swahili (Swahili)
 • Burmese (မြန်မာစာ)
 • Korean (한국의)
 • Serbian (српски)
 • Indonesian (bahasa Indonesia)
Обиди се сега!ИСТО ТАКА ВЕ СНАБДУВАМЕ СО API DEVELOPER.

Нашиот систем е целосно функционален за нашата API конекција. Вие и вашиот развивач може да го користите нашиот API да ги автоматизирате Поканите за Анкети, да добиете податоци за примателите или да добиете индивидуални гласови или демографски споведени.

Исто може да го користите API да ја контролирате дистрибуцијата на телефонските анкети и Magic Polls™.

Обиди се сега! Читај повеќе во нашата секција за развивање